Fint därhemma

Ett hem ska vara en plats där man känner sig trygg och man ska trivas och kunna umgås med familjen och vänner.

Soffgrupp

Man kan uppnå trivsel i hemmet genom att inreda i den stil man själv tycker om. Möbler, tyger och dekorationer kan ge dig den rätta atmosfären som gör att du kan känna dig avslappnad och välmående. Familj och vänner känner sig välkomna i en trivsam miljö och ni kommer garanterat få många härliga stunder tillsammans.

Men ligger det dammråttor i hörnen och damm på hyllor, saker utspridda på flera plattser kan det ge en motsatt effekt. Du får inreda hur bra du vill, men håller du inte efter i ditt hem infinner sig inte känslan av lugn och ro liksom att bjuda in vänner och familj inte känns så lockande till ett smutsigt hem.

Så hur håller du rent där hemma?

  • – Håll efter, var sak på sin plats
  • – Fria golvytor för lättare städning av golven
  • – Häng alltid upp kläder eller släng dom i tvättkorgen om dom är smutsiga, låt dom inte ligga på golvet eller på möbler.
  • – Bort med överflödssaker, kläder du inte längre använder kan ges till bättre behövande eller säljas till exempel.
  • – Storstäda ibland och håll efter mellan.
  • – Lämna inte disk i diskhon, diska efter varje mål. Har du diskmaskin se alltid till att den är tömd efter diskning så är det lätt att stoppa in disken som blir.
  • – Städa ofta så behöver det inte ta så mycket tid och smutsen blir lätt att få bort.

Känns det som ett tungt uppdrag att ta tag i det där med städningen, du kanske helt enkelt inte har tid och lever i en stor stad som Stockholm, då kan du anlita hjälp för hemstäd från Assista och samtidigt utnyttja RUT-avdraget. Lejer du bort hela eller delar av städningen får du tid över till annat och kan umgås mer med din familj till exempel.