Håll hemmet städat och vackert

Alla hem förtjänar att se vackra ut. Men det är inget som händer bara av en slump. Till att börja med krävs det ju att man arbetat med inredningen för att få ett bra resultat. Men håller man det sen inte städat förstör man intrycket på en gång. Städningen kanske inte är det roligaste arbetet i hemmet, men det behöver heller inte vara så jobbigt som många tror.

Bra städning börjar med förebyggande arbete. För att förhindra att behöva lägga ned mängder med tid på städning hemma bör man hela tiden se till att saker och ting ligger har sin plats och läggs tillbaka efter de använts. Smutsig disk ska ställas in i diskmaskinen och denna bör tömmas så fort disken torkat så man kan ställa in nytt.

Kläder ska inte bara slängas på golvet eller hänga på stolar dag efter dag utan läggas ned i tvättkorgen när de är smutsiga och läggas eller hängas in i garderoben när de är rena. Torka även av ytor i alla rum, men främst kök och badrum efter användning. Töm också sopkärl så fort de blivit full.

Se även till att göra ett lätt schema för veckostädning. Välj en dag då det ska dammsuga. En annan för att rensa skafferi och kylskåp. Ta också en dag varje vecka då badrummet får sig en snabb övergång.

Åtminstone två gånger om året blir det också aktuellt att göra en ordentlig storstädning av hemmet. Beroende på hur många rum man har att städa kan detta så klart ta en hel del tid. Men det är också något man kan leja bort om man önskar. Företag som NOX tar sig an engångsjobb som storstädningar och ge en värdefull tid att spendera med annat i livet.