Inredningsdetaljer för köket

Även om vi kanske inte tänker på det så tillbringar många av oss faktiskt en hel del av vår vakna tid i köket, då vi oftast både lagar och äter vår mat här samtidigt som man ofta utför även andra sysslor och göromål i just köket. Av dessa anledningar kan det därför vara trevligt att lägga lite extra tid på just inredningen av köket.

vispar

Växter, blommor och andra plantor är något som alltid piggar upp, oavsett vilket rum det handlar om. Se här ett kök som Linda i volange.elleinterior-bloggen förälskat sig i och vi också. Visst ser det ombonat och trevligt ut!  Om övriga köket går i vitt och andra ljusa färger passar gröna växter, väldigt bra. Satsa gärna på många mindre växter i små vita krukor eller vaser, istället för ett fåtal stora. Bra växter att ha i ett kök som både är snygga och som dessutom gör nytta är kryddväxter av olika slag.

En annan detalj som ger inredningen i köket ett extra lyft är en klocka. Under senare år har det blivit allt populärare med klockor av lite större format i just köket. Formen ska var stilren, med raka och tydliga visare, det vill säga inte alltför extravagant.

äggkopp frånb norrformDet finns många spännande detaljer för ett kök som inte alltid är prydnad. Det finns mycket spännande design när det gäller våra nyttoredskap också. Dagens tips är en fantastiskt spännande äggkopp från Norrform. Med form av en spermie gör äggkoppen garanterad succé vid frukostbordet!

Bor man på första våningen nära gatan och vill undvika insyn kan en fönsterfilm vara ett bra alternativ, dels förhindrar den insyn, dels ger den en liten extra skjuts till köksinredningen. Fönsterfilmer finns i en rad olika utföranden och mönster.

Andra roliga inredningsdetaljer som går att använda i köket är exempelvis att ha en skål med frukt, nötter eller liknande. Man även låta sina kryddor stå på en hylla, gärna över spisen.

Även köksgeråd, som kastruller och grytor kan utgöra en del av inredningen om dessa exempelvis hängs i krokar på väggen eller liknande. Att ha sitt köksporslin öppet på hyllor istället för i stängda skåp är ett annat sätt som gör att inredningen lyfter lite extra.