Att renovera sin fastighet har många fördelar, man får det snyggt och fräscht och förhoppningsvis som man vill ha det. För att det ska bli så bra som möjligt så vill man att allt ska vara välbyggt. Om man köpt ett äldre hus så kanske man måste böra med det yttre för att sedan gå vidare med renovering inomhus.
Det allra viktigaste är att grund och tak är i bra skick, det kan vara så att du måste dränera om runt huset för att inte riskera att vatten tränger in i källarplan. Viktigt är att taket är av god kvalité och att avrinning för vatten är bra. Vilket typ av tak man väljer är upp till dig, men ett ordentligt tak i plåt är idag lika vanligt som tegel och det har företaget Falsat erfarenhet av. De tillverkar tak i plåt och säljer och levererar över hela Sverige via återförsäljare. Taket är viktigt för huset då det ska stå emot snö, blåst och regn alla dagar året om. Med ett bra och välisolerat tak så kan man med gott samvete fortsätta att renovera inomhus och skapa sitt drömboende.
Fönster kan vara energitjuvar och på marknaden idag så finns det flertalet fönsterleverantörer att kolla upp för ett eventuellt fönster- och dörrbyte på ditt hus. Tänk på att dåliga fönster och ytterdörrar gör att energiförbrukningen kan bli högre än om du har fönster av god kvalité, detta beror på vad man kallar för U-värdet. Det är ett mått på hur mycket värme man förlorar genom både dörrar och fönster. Det är även rekommenderat att minst 63 procent av dagsljuset och 52 procent av solenergin släpps in i huset, läs mer på Energimyndighetens hemsida om både fönster och dörrar. I slutändan kan du tjäna på att byta fönster och dörrar i ditt hus.
Välbyggda delar av huset kräver ju inte lika mycket underhåll med man kan inte hoppa över det helt och hållet bara för att jobbet har gjorts rätt och bra. De är rekommenderat att man till exempel göra en grundläggande inspektion av taket var annat år och en mer noggrann inspektion var femte år under garantitiden. När garantin har gått ut bör man göra detta istället varje år och var annat år respektive. Märker man några brister är det bäst att ta hand om dessa omgående, man kan läsa mer om det på Teknikhandboken.se och deras undersida allmänt om underhåll av tak.