Fasaden

Börjar du tycka att utsidan på ditt hem ser tråkig ut? Det kan då vara läge att börja börja putsa och smycka ut ditt hem. Ett hem som börjar se förfallet och grått ut är ingen rolig syn. När du får besökare till ditt hus så är fasaden det första intrycket.

husfasadIdag finns det olika sorters material till fasader som ses som hållbara. Några av dessa är träpanel, plast, fibercement eller takskiffer. Du bör ha i åtanke att viss sorts material kan ta skada och i värsta fall spricka och därför så måste du komma ihåg sätt att snabbt reparera materialet.

Idag dominerar de ljusa färgerna i Sverige. Det brukar vara gott om olika material du kan använda till din egen utsmyckning av fasaden. Tegel, plåt, trä, sten och även glas för mer exklusiva miljöer. När det gäller utsmyckning av lägenheter så är inglasning av balkongen väldigt populärt. För villor och radhus så brukar de ofta ha en viss grundfärg med vita knutar. Entrén är viktig – det är hit gästerna kommer allra först. Tänk på att hålla samma stil på handtag, skyltar och brevlådan. Det ger ett gediget intryck. Altaner är något som har spridit sig i de svenska hemmen och de ljusa färgerna är omåttligt populära i Sverige.

Om du vill vara händig så kan du måla ditt hus med putsfasad. Det är väldigt viktigt att du skyddar dig själv med skyddsglasögon och arbetshandskar när du gör detta. Se också till att du skyddar ytor och växter från färgstänk. Använd dig av byggplast och fäst noggrant med maskeringstejp. Se till att du skyddar fönstren ordentligt eftersom färg har en förmåga att etsa sig fast och aldrig försvinna.

Skydda också fasaden från fukt och tvätta och måla den regelbundet.

Om du följer de här råden så kommer du att undvika många problem i din strävan att få en vacker fasad.