Fixa till där hemma

Funderar du på att du måste åtgärda något i ditt hem, är det dags för en större renovering eller är det bara något du måste fixa till där hemma. Oavsett så bör du planera om du ska göra något inom renoveringsområdet, större projekt behöver mer planering än vad mindre projekt behöver.

köksrenovering

Att tapetsera om ett sovrum behöver inte funderas så mycket på om du är händig så fixar du detta själv på en helg, slipa ner tapetskarvar och spackla på ojämnheter för att sedan sätta upp en ny tapet är inte så svårt om man gjort det några gånger förut, det kan vara svårare och mer jobb med en köksrenovering, här kanske du till och med måste ta in hantverkare om du inte klara det själv. Ska du till exempel flytta avlopp, vatten och el så måste behöriga installatörer göra detta. En köksrenovering kräver betydligt mer planering än vad en omtapetsering av ett sovrum gör.

Behöver huset målas om så bör det planeras in under torra och regnfria sommarmånader, främst för att färgen torkar bättre då och sedan kan det vara rätt trevligt att en solig dag vara utomhus och måla och se sitt hus fräschas upp och bli fint, helst om det var ett tag sedan förra ommålningen skedde. En praktisk detalj är att hyra in byggställning som kan enkelt monteras upp och ner som gör det lättar vid målning på högre höjder istället för att stå på stege och vingla. Även om det fungerar med stege så underlättar byggställningen fantastiskt och du spar massor med tid att använda dig av en sådan.