Gör om i köket

Köket är viktigt i de flesta hushåll. Här äter vi flera gånger om dagen och låter ofta våra gäster sitta ner för en gemytlig fikastund. Att köpa ett helt nytt kök kan bli väldigt dyrt. Har du funderat på att renovera det? Här kommer några tips!

Kök

Om du tänker måla om så är planering viktigt, och i Expressen kan vi ta del av några bra råd.

Underarbete

Underarbete är en förutsättning för bra slutresultat så det är viktigt att ta god tid på sig och rengöra ordentligt innan man börjar med målning. Följ rekommendationerna på burken och se till att använda tillräckligt med färg. Att använda färg och material av bra kvalitet lönar sig och ett bra sätt att hitta bra produkter så billigt som möjligt är att använda sig av rabattkoder.

Kakel

Varför inte kakla köket? Kakel är fräscht och lätt att rengöra. Mät upp ytan så att du kan beräkna hur mycket material som går åt. Köp några kakelplattor extra så att du har om några skulle gå sönder.

Köksluckor

Ett till sätt att förändra kökets utseende kan vara att byta ut köksluckor. Det är enkelt eftersom du inte behöver tänka på något system för vatten eller avlopp. Våga använda färg! Glada färger piggar upp och känns mer inbjudande.

Reflektera ljus och dekorera väggar

Ett bra sätt att reflektera ljuset och lätta upp eventuella kontraster mellan väggar och fönster är att använda ljusa gardiner. Ett ljust bord vid fönstret reflekterar sedan ljuset vidare in i rummet.

På väggen kan man sätta upp en fin hylla med krokar där man kan hänga upp köksredskap och grytlappar. På hyllan kan man ställa fint porslin eller andra föremål som man vill visa. Då får man en prydnad som också är praktisk.

Om du känner dig sugen på att förändra ditt kök men inte har råd eller tid så kan du förnya mycket genom att byta ut detaljer som grytlappar, blommor, gardiner och handdukar.