Inred i gammaldags stil

Inredning är något som är väldigt roligt att pyssla med eftersom det i princip går att inreda ett hem på hur många sätt som helst. Ett sätt att inreda som blir allt mer populärt är att inreda i någon form av gammaldags stil.

Vill man inreda ett hem i gammaldags stil har man ofta som mål att det ska andas ålderdom och gamla tider. För att nå dit kan man exempelvis inreda hemmet med gamla möbler eller andra attiraljer från förr.

Vad gäller möbler i ett hem inrett i gammaldags stil så ska det helst vara möbler med runda former och ljusa färger eftersom detta var vanligt förr. Ett tips är att leta på auktion eller motsvarande, där hittar man mycket gamla möbler.

Utöver redan nämnda kan även andra attiraljer såsom lampor, bordsdekorationer, vaser och hyllor gå i gammaldags stil. Ett alternativ om man även vill att en del av utsidan ska gå i gammaldags stil är att sätta upp en gammaldags entréskylt på dörren.

För övrigt så är det vanligt med vitt som dominerande färg i ett hem med gammaldags stil. Förutom vita möbler så kan även exempelvis gardiner, kuddar och andra textilier vara i vitt och andra ljusa färger. Även tapeterna ska gå i vitt eller andra ljusa färger.