Fixa golvet

När man köpt en gammal villa eller fastighet av något slag så kan det vara i viss behov av renovering. Det kan vara i fråga om att tapetsera om, fixa golv eller måla vissa detaljer. Mycket är ju beroende på hur mycket pengar man vill lägga ut och hur mycket tid man har för själva renoveringen.

golvHar man rivit ut en gammal heltäckning- eller plastmatta och upptäckt ett vackert trägolv så kanske golvslipning är ett bra alternativ istället för att lägga in ett nytt golv. Framförallt om man vill behålla den där känslan av gammaldags som kanske huset har. Bor du i Stockholmsområdet kan vi tipsa om Älvsjö Golv som kan ombesörja golvslipning i Stockholm med omnejd. Att slipa ett gammalt trägolv och få upp en finish på det kan vara oerhört vackert. Med en bra och snygg ytbehandling så får du ett golv som kommer att hålla länge.

Är golvet i ett sådant skick att det inte går att slipa så finns det mängder av alternativ att välja på för att få den där rätta känslan i huset. Mycket beror kanske på vilket typ av hus det är, passar det med parkett eller vill man ha ett målat furugolv. Fundera ordentligt innan ni väljer vilket typ av golv ni ska lägga in. Att välja rätt golv får kanske ta lite extra tid då det är något som man inte byter ut lika lätt som med tapeter. Något som är enkelt om man har ett bra och hyfsat furugolv är att måla det i någon färg. Färgen gör att fläckar och skavanker försvinner och skulle man ångra sig så går det antingen att slipa om och lacka eller måla i annan nyans. Måla inte in dig i ett hörn bara!