Vackra detaljer

Att inreda sitt hem i gammaldags stil är något som under senare år blivit allt mer populärt bland svenskarna, vilket inte minst märks av alla de inredningsbloggar som finns om hur man inreder sitt hem i gammaldags stil.

Möbler

Möblerna i ett hem som går i gammaldags stil skall helst se ut som de gjorde förr, det vill säga trämöbler med runda, enkla och robusta former. Färgen skall helst vara vit eller någon annan ljus färg. Ett bra tips för att hitta gammaldags möbler är att antingen leta på Blocket eller besöka någon auktion.

Inredningsdetaljer

Vad gäller inredningsdetaljer så ska givetvis dessa föra tankarna till äldre tider, så ett bra tips är att inreda hemmet med exempelvis gamla vaser, krukor, ljusstakar, gamla kopparföremål och annat. Ett bra tips är att ha många små saker istället för några få stora prylar.

Belysning

Belysningen i ett hem i gammaldags stil ska vara relativt dämpad eftersom det var så det såg ut förr, det vill säga spotlights och andra moderna lampor är inte aktuellt. Mycket mjukt ljus är att föredra som kommer från klassiskt utformade lampor med stora skärmar och liknande.

Textilier

Vad gäller textilier som gardiner, dukar, överkast och kuddöverdrag ska dessa vara i material som exempelvis linne, säckväv, spets eller bomull. Till färgen ska de som så mycket annat vara antingen vita eller gå i andra ljusa färger.