Fräscha till ett rum

Det händer emellanåt att man kommer in i ett rum hemma och känner att man är trött på rummet av en eller annan anledning. Kanske är man inte ens medveten om varför. Istället för att se detta som ett problem kan man se det som ett tillfälle att fräscha till rummet och få det att kännas som nytt.

Städa först

Innan man gör något annat bör man satsa på att få rummet så rent det bara går. Ett städat rum kan ibland tydligare belysa var problemet sitter. Det är också bättre att ha det städat och fint när man börjar tänka på möjligheterna med rummet.

Titta på golvet

Golvet gör väldigt mycket för hur vi uppfattar ett rum men vi tänker inte riktigt på det på samma sätt som inredningen eller väggarna. En del golv behöver man inte slita ut och lägga om för att få ett bättre resultat. När det kommer till något som exempelvis parkett kan man faktiskt renovera det.

Ny färg eller nya tapeter

Har man inget problem med själva inredningen kan det vara färgen på väggarna man är trött på. Att sätta upp nya tapeter eller måla om rummet kan vara skillnaden mellan natt och dag. Innan man beslutar sig för en färg eller tapet är det dock bra att tänka på hur den fungerar tillsammans med själva inredningen.